Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε εργολάβους - κυβέρνηση



Μέλη της Τοπικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής καθώς και ο βουλευτής Αττικής του κόμματος, Γιώργος Πάντζας, συμμετείχαν στη συγκέντρωση της 5ης Φεβρουαρίου (αλλά και της 29ης Ιανουαρίου) στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ μαζί με εκτατοντάδες δημότες & εργαζόμενους στους δήμους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής ζητά τη ακύρωση του περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει την εγκατάσταση δύο εργοστασίων (το δεύτερο εκ των οποίων δημοπρατήθηκε σήμερα, Τρίτη 5/2) στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας. 

Δεν αποδεχόμαστε το κοινωνικό & οικολογικό έγκλημα για χάρη του κέρδους ιδιωτών που με τη ΣΔΙΤ θα πάρουν για περίπου 30 χρόνια τη διαχείριση των απορριμμάτων καθιστώντας τη Φυλή υποδοχέα του 85% των σκουπιδιών της Αττικής. Καλούμε το λαό της περιοχής να κλιμακώσει και να μαζικοποιήσει τον αγώνα για να αποτραπεί η εγκατάσταση των 2 εργοστασίων σε Άνω Λιόσια & Χασιά και να απαιτηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.

 Όπως δήλωσε και ο Γ. Πάντζας, το  μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων που προωθούν οι μνημονιακές κυβενρήσεις είναι παρωχημένο και προωθεί εγκαταστάσεις μονάδων μεγάλης κλίμακας, για την επεξεργασία σύμμεικτων απορριμμάτων με σκοπό τη παραγωγή ενέργειας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην καύση. Μόνη λύση να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των κατοίκων της Κερατέας!


Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ του LEFT.gr  ΕΔΩ