Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής χωρίς μισόλογα - Ανατροπή του Περιφερειακού Σχεδιασμού - Αλλαγή μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων

Στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Φεβρουαρίου 2012, με κύριο θέμα συζήτησης τη διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, παρευρέθηκαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Καπάνταης καθώς και οι βουλευτές Αττικής Ν. Αθανασίου και Γ. Πάντζας.

Οι δύο βουλευτές, παίρνοντας το λόγο, διατύπωσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για το ζήτημα. Ο Ν. Αθανασίου αναφέρθηκε στο σχέδιο για κατασκευή εργοστασίου καύσης από μεγαλοεπιχειρηματίες,  σχέδιο που θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την ανακύκλωση. Τα εργοστάσια καύσης θα χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα απορριμμάτων για να παράγουν περισσότερη ενέργεια, δηλαδή κέρδη για τους ιδιώτες.

Ο Γ. Πάντζας, υπενθύμισε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για εφαρμογή ενός χρονοδιαγράμματος για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και ένταξη της περιοχής μας σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης. Τόνιζε πως η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δια μέσου του Σγουρού (και αρκετών περιφερειακών συμβούλων) κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα ισχυρά συμφέροντα στην «μπίζνα» των σκουπιδιών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ κάλεσαν τους δημότες να αγωνιστούν ενωμένοι, όπως οι κάτοικοι της Κερατέας, στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της ζωής τους.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής προσυπογράφουμε και καλούμε σε μαζικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή του περιφερειακού σχεδιασμού.

Μόνο οι ενωτικοί αγώνες των κατοίκων μπορούν να αποτρέψουν το νέο οικολογικό έγκλημα. Τα πισωγυρίσματα, η αμφισημία, οι τραμπουκισμοί και τσαμπουκάδες αιρετών και άλλων (φαινόμενα που είδαμε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο) μόνο βλάπτουν και αποδεικνύουν την ένδεια θέσεων και την αδυναμία ουσιαστικής  πολιτικής αντιπαράθεσης από την πλευρά όσων σε μία  τόσο κρίσιμη στιγμή διαχειρίζονται τις τύχες του δήμου Φυλής.

Η τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τη διαχείριση των απορριμάτων βρίσκεται στο διαδίκτυο (syirizafilis.blogspot.gr και www.syn.gr/downloads/protasi_syrizaekm_diaxeirisi_aporrimaton201301.pdf) και πρόκειται να κοινοποιηθεί με πολλούς τρόπους στους πολίτες της Φυλής προκειμένου να ανοίξει η κουβέντα για το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης που θα έχει γνώμονα τις ανάγκες των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος. 


Παρακάτω τα βίντεο από τις παρεμβάσεις των βουλευτών και του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ :

Η παρέμβαση του Γιώργου Πάντζα ΕΔΩ

Η παρέμβαση του Ν. Αθανασίου ΕΔΩ

Η παρέμβαση (ένα μικρό μέρος της) του κ. Καπάνταη ΕΔΩ

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Φυλής

Γρ. Λαμπράκη 4 & Στρ. Λιόση, Α. Λιόσια.    Τηλ. 210 2483614                                         E-mail:  syrizafilis@gmail.com       Facebook: Συ.Ριζ.Α Δήμου Φυλής Ε.Κ.Μ