Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Γ. Πάντζας: Να ενισχυθεί το Α.Τ. Άνω Λιοσίων & να καλυφθούν οι ανάγκες ασφάλειας της κοινότητας


Αναφορά του βουλευτή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ  Γ. Πάντζα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, με θέμα την αύξηση της εγκληματικότητας που λαμβάνει χώρα σε σχολικά κτίρια της περιοχής Άνω Λιοσίων, ζητώντας την άμεση ενίσχυση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος.

Αφορμή για την κατάθεση της αναφοράς στάθηκε επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων, που κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Βουλευτή.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για κρούσματα βανδαλισμών σε σχολικά κτίρια και σε οχήματα εκπαιδευτικών. Επίσης παρατηρούνται κρούσματα αλλεπάλληλων κλοπών σε σημαντικό αριθμό σχολείων της περιοχής. Ειδικά, όπως αναφέρεται στην επιστολή, το τελευταίο τρίμηνο τα γεγονότα αυτά έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί έντονο κλίμα ανασφάλειας σε γονείς και μαθητές.

Διαπιστώνεται ότι το προσωπικό και τα μέσα του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ασφαλείας της σχολικής κοινότητας.

«Αντί ο κ. Δένδιας να προστατεύει την ολιγαρχία του τόπου και ότι εμπεριέχεται στα Μνημόνια, επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, ας κοιτάξει να εξασφαλίσει την παροχή της δημόσιας ασφάλειας σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή της χώρας. Η αύξηση της εγκληματικότητας λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με θεατή την συγκυβέρνηση. Είναι χρέος της Πολιτείας και συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, η διασφάλιση της δημόσιας τάξης. Η εγκληματικότητα στην εν λόγω περιοχή, μπορεί να παταχθεί μόνο με κυβερνητική βούληση, ενισχύοντας το τοπικό αστυνομικό τμήμα με ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ στην αναφορά του.